6284 Sayılı Kanun Şiddeti Beraberinde Mi Getiriyor

6284 Sayılı Kanunun Şiddeti Beraberinde Mi Getiriyor ile ilgili tartisacağız. Asıl amacı eşlerin birbirlerine zarar vermesini önlemek fakat amacının dışında bireysel menfaatler için kullanılıyor.

6284 sayılı kanun aile içi şiddetin önlenmesine yönelik çıkartılmıştır . Ancak günümüzde yoğun olarak kadınlar tarafından kullanılan bu yasa amacının dışında ki eylemlerde kullanılıyor . Kadının beyanı esas alınıyor ve aile içi şiddet olmasa dahi olmuş gibi gösteriyor. Bu durumda kadın eş şikayetçi olursa koca evden uzaklaştırma cezası alıyor. Şimdi buradaki örnekte fiziki şiddet olmamasına rağmen kadın eş tarafından alınan uzaklaştırma kararı kocasını evden uzaklaştırmaya yarıyor. Eve yaklaşamıyor ve eşini göremeyen koca duruma sinirlenmeye başlıyor sonuç olarak gereksiz veya sebepsiz okuldan uzaklaştırma kararı neticesinde boşanmaya kadar giden problemler ortaya çıkıyor. Uzaklaştırma kararı alan kadın eş istediği gibi hayatını yaşıyor.

Uzaklaştırma alan koca evine gidemediği için işinden ve sosyal hayatından mahrum kalarak mağdur ediliyor ve bunu fırsat haline getiren kadınlar kocalarına boşanma davası açıp “Eşim çalışmıyor… evine bakmıyor”gibi planlı ve programlanmış kurgu üzerinden boşanma davasında eşini kusurlu göstermeye çalışıyor. Tüm bu olaylar yaşanırken evine yaklaşamayan ve giremeyen koca, mağdur edilmeye devam ediyor.

6284 sayılı kanun Yani evden uzaklaştırmak için hiçbir fiziki darp raporu veya şahit istemiyor. Direkt olarak kolluk kuvvetleri tarafından Beyan esas alınıp uzaklaştırma kararı çıkartılıyor. Uzaklaştırma kararı 1 ay ile 6 ay ve üzeri verilebiliyor.

Uzaklaştırmaya alınan eş eger ihlal ederse ilk önce uyarılıyor ve ikinci defa ihlale devam ederse 1 veya 3 gün hapis cezası veriliyor. Üçüncü kez ihlal etmesi halinde 3 ile 6 ay arasında hapis cezasını veriliyor.

Evlilik boyunca evine ve eşine bakmakla yükümlü olan kocalar veya babalar planlı ve programlı olan bu boşanma oyunlarına adet edilip suçlu çıkartılmaya devam ediliyor.

Uzaklaştırma alınan koca aynı zamanda dünyadaki tek varlığı ve sevdiği varsa çocuklarından ayrılmak zorunda bırakılıyor. Yaşanan bu süreç tamamen psikolojik tahribe neden olmakla birlikte Hayati risk oluşturuyor.

6284 sayılı kanun beraberinde şiddeti mi getiriyor ?

Televizyon ve medya gündeminde 6284 sayılı kanunda uzaklaştırma alan kadınların birçoğu tehdit ile karşılaştığı sonucunda ölümle gerçekleşen vakaları olduğunu duyuyor veya görüyoruz.

Baktığımızda aile içi şiddet olmamasına rağmen alınan uzaklaştırma kararı sonrasında cinayet ve şiddet oranları daha fazla olduğunu görüyoruz. Burada ele alınması gereken esas ve ivedi konu 6284 sayılı kanunun ne derecede doğru istelediğini ve amacı ulaştığını anlayabilmek. Uzaklaştırma verilen ve eşi tarafından ağır tahrikleri maruz kalan koca cinnet geçirir duruma gelmiş olması muhtemel mi oluyor ?

TimurErsoy

About TimurErsoy

Merhaba , Timur Ersoy 1987 Kadıköy, İstanbul doğumlu, bir çocuk babasıdır. Ankara'da yaşamakta olup Turizm ve digital reklamcılık ile ilgilenmektedir. Boşanmış babalar ile dayanışma içerisinde olarak yasaların düzeltilmesi ve günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi için gönül vermiştir.

One comment on “6284 Sayılı Kanun Şiddeti Beraberinde Mi Getiriyor