Boşanma Zengini Kadınlar

Bu Piyango(!) bir gün size, değilse bile kardeşlerinize, çocuklarınıza da vurabilir.

Boşandığında geliri daha az olan boşanma zengini oluyor ve çalışan erkek borçtan bir daha belini doğrultamıyorsa; boşanan kadın neden zil takıp oynamasın?

“Kadın Nasıl boşanma zengini oluyor?”

Boşanma davası sürdüğü müddetçe kusur durumuna bakılmaksızın; erkek, kadına Tedbir Nafakası verir. Çocuk araştırma yapılmaksızın tedbiren kadına verilir. Kadın çocuk için iştirak nafakasını alır.
Boşanmada “en ufak bahane” bile mahkemede kadını haklı çıkarır, haliyle boşanma sonucunda tazminat alır, eşit kusurlu bile olsa Süresiz nafaka alır, ağır kusurlu bile olsa çocukları ve iştirak nafakasını alır. Malın, arabanın, evin, arsa vs. yarısı kadına, Malların haricinde ziynet eşyaları tümü yine kadına verilir.

Erkek boşanma davası sonucunda avukat ve mahkeme masraflarını öder, tazminat borcu ve nafakalar sonucu gelirinin büyük kısmını kadına öder.

Kısaca Boşanan kadın; belki ömür boyu çalışsa bile elde edemeyeceği emekliliği kısa bir evlilik sayesinde elde edebiliyor.

“Adam haklı bile olsa” boşanınca hayatı bitiriliyor. Tecavüzcüye verilmeyen ceza boşanan erkeğe veriliyor. Hatta Af çıktığında bile suçlular salınırken, nafaka yüzünden hapse düşenler aftan faydalanamıyor. Nafaka ceza davalarında erkeğe hiç bir şekilde avukat verilmiyor.

Yazmaya devam ederim ama kimin umurunda…

Her gün yatıp kalkıp; bu adaletsiz düzene ve savunanlarına beddua ediyorum ve etmeye devam edeceğim.

Kimse Allah’tan daha Adil ve Merhametli olmaya kalkmasın!

Talak süresi boşanmayı ayrıntılı olarak anlatmış. Ne bir eksik ne bir fazlası adil değildir.

Yasin EMRAK – 28.08.2016

Yasin Emrak

About Yasin Emrak

Sürüye uymayan her koyun, çoban için derttir. Ortak aklın ne olduğunu birgün keşfedersek belki bir şeyler düzelir.