Boşanma davasında mal paylaşımı

Boşanma davasında mal paylaşımı hakkında bilgiler.

Boşanma davasında mal paylaşımı neye göre hesaplanıyor?

2000 yılında çıkan kanun tasarısına göre yürürlüğe giren boşanma davasında mal paylaşımı eşler arasında herhangi bir protokol veya sözleşmeli evlilik yapılmamışsa evlilik sürecinde edinilen malların (taşınmazlar, arabalar vs.) Yüzde 50’si eşlere payedilir. Fakat boşanma davasında mal paylaşımı sırasında miras ve bireysel kazanılarak edinilmiş mallar birliğe aittir ve paylaşımı yapılamaz. Örnek vermek gerekirse ; vefat eden eşin akrabasından  kendisine toplu bir para veya gayrimenkul gibi taşınmaz mülk kalmıştır. Akrabasından kalan gayrimenkul veya para gibi değerli eşyalar miras olarak belirlenir. Ayrıca şans oyunlarından kazanılan ödüller veya para boşanma sırasında mal paylaşımına dahil edilmeyecektir.

Tekrar hatırlatmak gerekirse, boşanma davasında mal paylaşımı sadece eşlerin evlilik sırasında sonradan edinildikleri (ev satın almak, araba almak, bankada para biriktirmek) değerli eşyaların veya gayrimenkullerin dava sırasında konulacağı ve paylaşımı yapılacağı öngörülmüştür. Burada dikkat edilmesi gereken ise değerli eşyanın veya taşınmaz gibi mülkleri satın alırken hangi işin daha çok finansal katkıda bulunduğu resmi olarak ispatlanması halinde mal paylaşımında belirleyici etkendir.

TimurErsoy

About TimurErsoy

Merhaba , Timur Ersoy 1987 Kadıköy, İstanbul doğumlu, bir çocuk babasıdır. Ankara'da yaşamakta olup Turizm ve digital reklamcılık ile ilgilenmektedir. Boşanmış babalar ile dayanışma içerisinde olarak yasaların düzeltilmesi ve günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi için gönül vermiştir.

Bir yanıt yazın