İstanbul temsilcimiz Hakan Güler Çocuğunu görmeye gitti dayak yedi…

Bir baba daha çocuğunu eski eşinden almaya gittiğinde darp edildi ve çocuğu ile birlikte ölüm tehlikesi atlattı.
Boşanma davalarında en şiddetli çatışmalar maalesef çocuklar üzerinde yaşanıyor. Çocuğu umursamayan taraf çocuğu intikam, şantaj ve sömürü aracı olarak kullanmaya devam ediyor.
Hakan Güler (33) hafta sonu çocuğunu (3) almaya gittiğinde eşi (24), kaynanası, kayınbabası ve halen nikâhında olan eşinin sevgilisi (F.T.) tarafından darp edildi.

Çiftin davası 2016 yılından bu yana çekişmeli olarak sürüyor ve velayet geçici olarak anneye verildi. Baba eski eşin çocukla birlikte şehir değiştirmesine, baskılarına, iftira ile davalar açmasına rağmen aksatmadan görüş ve kişisel ilişki günlerinde çocuğu zamanında alıp zamanında teslim ediyordu. Geçen hafta sonu çocuğu yine almaya gittiğinde bir üst kata gizlenen eşinin sevgilisi F.T. küçük çocuk babanın kucağında iken arkadan saldırarak Hakan Güler’in yüzünü yumrukladı ve kafasını sert zemine vurdu. Merdivenlerden yuvarladı. Bu saldırı esnasında çocuk da merdivenden yuvarlanabilir ve ölebilirdi.

Kadın bu olaydan 15 gün önce de Asliye Ceza Mahkemesi’nden, eski eşi Hakan Güler’i bıçakla yaralamaya kalkıştığı gerekçesi ile 112 gün adli para cezası almıştı.
Öldürülmekten ve iftiraya uğramaktan kaçarak kurtulan mağdur baba Hakan Güler, sık sık tehditlere maruz kaldığı için 2 ay önce Pamukova savcılığından uzaklaştırma talebinde bulunduğu halde talebinin kabul edilmediğini söyledi.

Kendisinin ve çocuğunun canını zor kurtaran Hakan Güler, çocuğunun canına ve sağlığına bir şey olacak diye geceleri uyuyamadığını her an onu düşündüğünü ifade etti.

Çocuğunun velayetinin dengesiz ve saldırgan bir aileye verilmesinin büyük bir hata olduğunu, bu konuda yetkilileri defalarca uyararak velayeti talep ettiğini bildirdi. Son olayda da eşimin, kayın pederimin ve eşimin sevgilisinin çocuğun sağlığını zerre kadar düşünmediği belli olmuştur. Bu olaydan sonra özellikle eşimin sevgilisi F.T.nin tarafıma saldırırken çocuğu umursamaması ile çok daha fazla endişelenmeye başladım. Eğer ki dikkatli olmasa idim çocuğum benimle birlikte merdivenlerden yuvarlanıp ölecekti dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Babalar ve Çocuklar Derneği (BABADER), Çocuğun sorumluluğunun bir tarafa yetkinin ise diğer tarafa verilmesinin sorunlara neden olduğunu, annelerin babalardan intikam almak için sıkça çocuk icrası ve EYS uygulamasına başvurduğunu ve UYAP, MERNİS, Emniyet Genel Müdürlüğü varitabanı üzerinden alınacak veriler ışığında;

1. Babasız büyüyen çocukların suç oranlarına,
  2. İstismara uğrama oranlarına ve hayat başarılarına
  3. Kimin çocuk icrasına ve EYS ye sebep olduğu
  4. Çocuk ölümlerinin ve çocuğa şiddetin kim tarafından yapıldığı tespit edilmelidir.

Bu veriler ışığında velayet hukuku aile ve çocuğun üstün yararı çerçevesinde değerlendirilmelidir.