EKONOMİNİN ÇARKI ‘BOŞANMIŞ ERKEK’TİR.

HAKAN GÜLER

 

Son yıllarda akıllarda çelişen yargı kararları ile boşanmalar sıklaşmıştır. Artık evlenmekten çok “yakınsa boşanırlar” algısı zihinlere yerleşmiş, bu normal olarak ıabul edilmekte. Asıl olan evlenmenin ve aile kurmanın normal olduğu bilindiği gibi, boşanmakta doğal bir durum olup “MEDENİ” çerçevede yapılmalı. Boşanma, boşanma süreci ve müşterek çocuk intikam aracı olarak kullanılmamalı.

Her boşanma aşamasınsa olan erkeğin başlıca uğradığı şiddet şekli “ekonomik şiddet’tir”.

Ekonomik şiddet ise boşanma sürecinin başlaması ile çeşitli safhalar geçirmektedir. İlk etapta boşanma sürecinde erkeğin bir bamkamatik yada oara sayma makinası olarka görülmesi ile başlar. Dava masrafları, ödenecek tazminatlar tedbir ve ilerleyen safhalar da iştirak nafakası , yanı sıra çocuk artık evin bireyi olduğu velayet sahibi tarafından unutuluğ intikam aracı olarak görülmeye başlarsa da şahai ilişki icra masrafları. Her aşama ayrıca avukat, dosya, mahkeme ve tazminat masrafı içerir. Ve ülkemizde ki son kararlar ve erkek üzerinde yıpratıcı kararlar ile bu oran %’dur.

Bazı hallerde ise bu durum artık ödemekle bitmeyen borç haline gelmiştir. Ekonomik şiddetin altında ezilmekte olan erkek, mutlak suretle bir çıkış yolu aramakta kurtulmak için çırpınmaktadır. Ve sonuç daha fazla batmaktan ileriye gitmez.

Çözüm süreci erkek lehine asla işlemez, örneğin bazı yargı kararları ile adam yaralama olayları hakaret vakkaları uzlaşma komisyonlarınca çözümlense de, Tüek aile yapısını bozmaya uğraşan bir takım mihraklar ve kişiler aile mahkemeleri için uzlaşma birimlerinin kullanılmasını engellemektedir. Şiddet vb. vakkaları asla tasvip etmediğimiz gibi, oluşabilecek buhranları bu uzlaşma komisyonlarınca çözmek mümkündür. Hak kaybı olmadan, taraflar kendi aralarında anlaşıp bu komisyonların bir nevi noter aracılığı yapması ile insanlar birbirlerinin hayatından daha kolay çıkar ve yeni hayatlarına adepte olma sürecine daha rahat ulaşırlar. Bitmiş evliliklerin dahi bitmediğini gerek müşterek çocuk gerek nafaka konularında hala sürdürüldüğü görülmektedir. Bireyler arasında çocuk vazgeçilmez parça olup kopmama nedeni olarak görülebilir. Ama nafaka vb. bağlatıcı sebepler insanları ve özellikle erkeklerin haklarını yemekte, btimiş evliliği sürdürmekte. Bu bağı kopartmayan olaylar ise olumsuz sonuçlara sebebiyet vermiştir.

Çözüm basit erkek ile kadın arasındaki boşanma sonrasında çocul haricinde ki bağı tamamen kopartmak ve bunun gerekliliklerini de sosyal devlet anlayışı ile sağlamak meslek edindirme veyahutta cüzi süre ve miktarlarda devlet yardımı ile sağlanır.

Ekonominin çarkları arasından erkek çıkarılmalıdır. Çarklar arasında erkeği ezmekten vazgeçilmelidir.

 

Hakan GÜLER

Hakan Güler
Latest posts by Hakan Güler (see all)

Bir cevap yazın